Dr. Görgényi Orsolya

E-mail: orsolya.gorgenyi@szecskay.com

vCard letöltése

Görgényi Orsolya a nemzetközi ügyfél- és tevékenységi körrel rendelkező Szecskay Ügyvédi Iroda partnere.

SZAKTERÜLETEK
Határon átnyúló ügyletek, fúzió és vállalatfelvásárlás, társasági és kereskedelmi jog, továbbá üzleti mediáció

TANULMÁNYOK
Jogi diplomáját 1998-ben szerezte meg az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán (summa cum laude). Posztgraduális szervezetfejlesztő-szupervízor tanulmányokat végzett 2003-2005 között az Oxford Brookes University-vel együttműködő Nemzetközi Üzleti Főiskolán. LL.M. fokozatot szerzett Határokon Átnyúló Kereskedelmi Ügyletek szakon a Lazarski University / CILS szervezésében, és 6 kurzust végzett a Boston University School of Law Executive LLM programjában. 2014-ben adótanácsadó képesítést szerzett.

TAGSÁGOK
Budapesti Ügyvédi Kamara: tag 2002 óta
AIJA (Fiatal Ügyvédek Nemzetközi Egyesülete): Orsolya 2015-2016 között az AIJA (www.aija.org), a 45 évesnél fiatalabb ügyvédek és jogtanácsosok egyetlen globális szervezetének az elnöke volt. Elnöki éve alatt 39 városban képviselte a fiatal jogászokat különböző nemzetközi és nemzeti jogász-szervezetek rendezvényein, a kultúrák közötti kommunikációt és a nemzetközi szakmai tapasztalatcserét szorgalmazva. Korábban számos egyéb tisztséget töltött be az egyesületnél (magyar nemzeti képviselő 2003- 2007, Kongresszus-szervező 2009, Jogi Továbbképzési Bizottság tagja 2010-2014). Orsolya jelenleg az AIJA Skills, Career, Innovation, Leadership and Learning (SCILL) bizottságának egyik vezetője.

Egyéb szervezetek: ABA (American Bar Association), IBA (International Bar Association) and UIA (Union Internationale des Avocats), Toastmasters International


 

PUBLIKÁCIÓK/ELŐADÁSOK

Orsolya a nemzetközi jogi szektor különböző rendezvényein rendszeresen vezető-előadó, és tart – a Toastmasters International aktív tagjaként - „TED típusú” beszédeket olyan témákról, melyekért ő is lelkesedik, mint például a jogi hivatás és szolgáltatások jövője, a jogászok személyközi diplomáciában betöltött szerepe, a nemek egyenjogúsága és a női vezetők támogatása, vagy a kultúrák közötti kommunikáció és tárgyalások kihívásai és csapdái.

Számos cikknek és tanulmánynak a szerzője, beleértve: "Legal Dos and Don’ts in Venture Capital Transactions in Hungary" in Global Venture Capital Transactions. Brechbühl, Wooder (ed.), The Hague, Kluwer Law International, 2004 és a magyar fejezetek társszerzője az "International Commercial Agency and Distribution Agreements", Albaric, Dickstein (ed.), Kluwer Law International BV, The Netherlands, 2011 és az "International Cash Pooling”. Jansen, Justus (ed.), Sellier. european law publishers GmbH, Munich, 2011. Rendszeresen tart előadásokat szemináriumokon, szakmai rendezvényeken.


NYELVTUDÁS
Folyékonyan beszél angolul és németül, társalgási szinten franciául és spanyolul.


« vissza