Dr. Tar Adrienn

E-mail: adrienn.tar@szecskay.com

vCard letöltése

Tar Adrienn a nemzetközi ügyfél- és tevékenységi körrel rendelkező Szecskay Ügyvédi Iroda szenior ügyvédje.

SZAKTERÜLETEK
Társasági jog, munkajog, reklámjog

TANULMÁNYOK
Jogi diplomáját 2008-ban szerezte meg az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán (cum laude). A 2006/2007. tanévben Erasmus ösztöndíjjal a Warwicki Egyetem hallgatója volt (Egyesült Királyság), ahol többek között a gazdasági társaságok jogával, az ingatlanok jogával, az orvostudomány és a jog határterületeivel foglalkozott. Jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Ph.D. hallgatója polgári jogi területen.

TAGSÁGOK
Bibó István Szakkollégium: Tag (2002-2008)

DÍJAK/ ELISMERÉSEK
2009: az Országos Tudományos Diákköri Konferencián az állam felelősségéről szóló dolgozatával harmadik helyezést ért el.

PUBLIKÁCIÓK/EGYÉB
A polgári jog területén számos dolgozat szerzője, többek között "Az állam jogalanyiságának, jogképességének, jogi személyiségének kérdései a metró-perben”; "Mediáció: Kell-e? Lehet-e? Akarjuk-e?”. Társszerzője a „Restrukturálás és fizetésképtelenség Magyarországon” című cikknek (a Getting the Deal Through-ban került publikálásra 2010-ben). Részt vett a NANE és a Habeas Corpus Munkacsoport által szervezett Nõi Jogklinika Programban. 2008-tól a Bibó István Szakkollégium Civilisztika Műhelyének mentora.

NYELVTUDÁS
Folyékonyan beszél angolul és németül.« vissza