Versenyjog
A klasszikus versenyjog (antitröszt) területén megszerzett tapasztalatunk magában foglalja a tanácsadást a versenyjogi megfelelés kialakításában (versenyjogi auditok végzése, megfelelőségi programok és hatósági rajtaütés esetére útmutató készítése), valamint ügyfeleink képviseletét az illetékes versenyhatóságok előtt engedékenységi kérelmekkel, versenykorlátozó megállapodásokkal és erőfölényes ügyekkel kapcsolatban, továbbá összefonódások engedélyezése tárgyában is. A jogi képviselet kiterjed a versenyhatósági határozatok bírósági felülvizsgálata során történő eljárásra is. Ezen túlmenően rendszeresen tartunk versenyjogi tréningeket ügyfeleink managementjének, valamint értékesítő és marketing csapatainak is.

Az Iroda ugyancsak állandó jelleggel látel állami támogatásokkal kapcsolatos tanácsadási feladatokat, valamint akvizíciók keretében vizsgálja az állami támogatásban részesült vállalkozások szerződésszerű teljesítését érintő kérdéseket.

A fentieken túl az Iroda elmélyült és naprakész gyakorlattal rendelkezik a tisztességtelen versennyel (pl. üzleti titok megsértése, jellegbitorlás) összefüggő igények érvényesítésével kapcsolatos jogi tanácsadás és képviselet terén.

Tapasztalatunk kiterjed számos iparágra, így jelentős gyakorlatot szereztünk például a pénzügyi szolgáltatások, gyógyszertermékek, vegyipari termékek, olaj és gáz, elektromos áram, alkohol, dohányelőállítás és -értékesítés, az üdítőitalok, a kozmetikumok, háztartási cikkek, cukor és más fogyasztási cikkek piacaival kapcsolatban.

Partnerünk, dr. Bacher Gusztáv a Nemzetközi Versenyjogi Egyesület elnöke (Ligue Internationale du Droit de la Concurrence, LIDC).

A Gazdasági Versenyhivatal és Versenykultúra Központ hivatalos honlapjain (www.gvh.hu és www.megfeleloseg.hu) további információkat találhat a magyar versenyjogi szabályozással és jogalkalmazással kapcsolatosan.

 

 


« vissza